vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

45e Festivalweekend zonder kampioenschap vis bakken

11 februari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - 'De organisatie van het Festival Weekend, Stichting Festival Comité Woudrichem, had zich er op verheugd in het jubileumjaar er een extra feestelijk evenement van te maken, maar hierop is als gevolg van het recent vastgestelde gemeentelijke evenementenbeleid een flinke domper gekomen. Het bestuur van de Stichting heeft zich namelijk genoodzaakt gezien om de negentiende editie van het Woerkums kampioenschap vis bakken dit jaar uit de programmering te halen. Een grote teleurstelling voor vooral de deelnemers aan het kampioenschap, maar zeker ook voor de bevolking van Woudrichem en de vele bezoekers van buitenaf. De overige evenementen zoals de traditionele jaarmarkt en kinderrommelmarkt zullen wel doorgang vinden.

Al enkele jaren wordt door de gemeente Woudrichem en haar adviserende instanties kritisch gekeken naar de bezoekersaantallen tijdens de evenementen. Met de recente vaststelling van het evenementenbeleid, verwacht het bestuur van Stichting Festival Comité (SFC) Woudrichem geconfronteerd te gaan worden met onacceptabele financiële en organisatorische risico’s. Ondanks dat SFC Woudrichem, bestaande uit een klein enthousiast bestuur, een is financieel gezonde organisatie is, heeft het bestuur met pijn in het hart moeten vaststellen dat het geen verantwoording meer kan dragen om met het Woerkums kampioenschap vis bakken door te laten gaan.

SFC Woudrichem heeft met haar inbreng actief deelgenomen aan de voorbereidingen van het evenementenbeleid, met als doel om vooral het belang van de organisatie van evenementen te stroomlijnen. Het Festival Weekend is in het evenementenbeleid uiteindelijk aangemerkt als categorie C-evenement, zijnde een evenement met een hoog risicoprofiel, groot uitstralingseffect en impact op de leefomgeving.  Alle aanvragen voor een evenementenvergunning worden getoetst aan de inhoud van het recent vastgestelde evenementenbeleid.

Beeld
Gelet op de totale inhoud van het evenementenbeleid, kan het bestuur van het SFC niets anders concluderen dan dat het dit jaar te houden 45e Festival Weekend, maar vooral voor het Woerkums kampioenschap vis bakken, geconfronteerd gaan worden met diverse extra zware verantwoordelijkheden en diverse extra maatregelen op het gebied van veiligheid, hygiëne en verkeersregulatie. Het bestuur van de stichting kan dan ook niets anders concluderen dan, dat ondanks diverse overlegsessies met de gemeente Woudrichem, er over het Festival Weekend, maar vooral over het kampioenschap vis bakken, een beeld is ontstaan waar het bestuur een geheel ander gevoel bij heeft.'

Aldus het persbericht van Stichting Festival Comité Woudrichem.

(Foto Festivalweekend)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.