dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Fort Bakkerskil en Slot Loevestein in de prijzen

30 januari 2015 (door WoudrichemNet)

NIEUWENDIJK / WOUDRICHEM - Tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Liniebreed Ondernemen in Nieuwegein vielen twee regional ondernemers in de prijzen. Slot Loevestein kreeg een cheque in het kader van het programma Waterkracht! en de B&B Fort Bakkerskil kreeg de eervolle Linie Award.

De Linie Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer of een ondernemend persoon die heeft bijgedragen aan het economisch rendement, het maatschappelijke draagvlak en aan de bekendheid van de Waterlinies. Aldus het persbericht.

De Linie Award - er werden er twee vergeven - ging naar Koos en Marjolein Lucas van Bed & Breakfast (B&) Fort Bakkerskil bij Nieuwendijk. (Gemeente Werkendam). Zij begonnen hun onderneming in onzekere tijden en onder onzekere condities die per se niet gemakkelijk waren. Door hun deelname aan het programma Bed & Breakfast van omroep Max (april 2014) nam hún B&B een enorme vlucht. Zij werden eerste. De bezetting van de Bakkerskilse bedden is ongekend hoog.

Cheque
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst kregen twee organisaties een cheque van 10.000 euro. Eén daarvan ging naar Slot Loevestein voor het blauwe fietsenplan in de Vesting3hoek. Dit plan verbindt diverse linielocaties aan elkaar, waaronder Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Liniebreed Ondernemen
Stichting Liniebreed Ondernemen heeft als doel te zorgen voor een duurzame, maatschappelijke en economische benutting van de Waterlinies in Nederland. De stichting vormt de verbinding tussen het culturele erfgoed (de forten), overheden en de ondernemers die op en rond de forten opereren. SLO staat voor netwerk, advies, initiatief en innovatie voor en door ondernemers in de Waterlinies. Ze zet zich in voor productontwikkeling en de organisatie van bijzondere liniebrede culturele evenementen met prachtig fortenerfgoed als decor.
Daarnaast biedt SLO fortenondernemers services op het gebied van marketing, publiciteit, centrale inkoop en biedt zij toegang tot een gepassioneerd ondernemersnetwerk.

(Archieffoto Fort Bakkerskil (links) en Slot Loevestein)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.