woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

GBS De Halm uitgeroepen tot excellente school

27 januari 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De gereformeerde basisschool De Halm in Almkerk behaalde op 26 januari jongstelden het predicaat Excellente School. De Halm) heeft het predicaat Excellente school gekregen voor bovengemiddelde resultaten en buitengewone aandacht voor muziek en cultuur. Het predicaat Excellente School is een project van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Excellente scholen blinken uit op meerdere vlakken.

De Halm wordt door relatief veel kinderen uit omliggende gemeenten bezocht. Het juryrapport noteert: 'De school streeft naar kwalitatief goed en bijbelgetrouw onderwijs. De missie van de school luidt: Een school waar(in) je durft te geloven. De school besteedt niet alleen aandacht aan de cognitieve onderwijsresultaten, maar heeft op de gebieden cultuur en expressie, burgerschap en ict een beredeneerd aanbod. De resultaten hiervan zijn op school zichtbaar in de vorm van producten, portfolio’s en presentaties. Ook op sociaal-emotioneel gebied is er sprake van een doordacht aanbod.'

Sterk team
Kenmerkend voor het onderscheidend vermogen van basisschool De Halm is een sterk innovatief team met een veelheid aan overdraagbare vormen van ‘good practice’. Dit kleine team heeft in alle bescheidenheid producten en werkwijzen ontwikkeld die in hun originaliteit al als uniek en excellent zijn te omschrijven. Een sterk punt van de school is de kunstzinnige oriëntatie met een leerlijn voor beeldende kunst, muziek, dans en drama, met aantoonbare producten en presentaties. Verder zijn de leerlijnen voor niet alledaagse vormingsgebieden als ict-vaardigheden, zelfstandig werken en burgerschap noemenswaardig. Ook zijn de portfolio’s en tablets met behandelde leerstof het vermelden waard. Diverse projecten maken activerend leren mogelijk en dit biedt leerlingen de kans op meerdere terreinen hun talenten te ontwikkelen.

Gedegen aanbod
Het onderwijs op gbs De Halm heeft een sterke afwisseling van werkvormen. Daarnaast wordt met een veelbelovende aanpak de zelfstandigheid van leerlingen bevorderd. Tevens is er een gedegen aanbod voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen. Op het gebied van zorg heeft de school de nodige expertise in huis. ‘Kenmerkend voor het primaire proces zijn de adequate zorgstructuur, de didactische differentiatie met arrangementen voor de meeste kernvakken, het aanbod voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen, de systematische aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en in het bijzonder de versterking van het zelfstandig werken en leren samenwerken.’ Aldus het juryrapport.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.