vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Lekker op de trekker bij KO Woudrichem

27 januari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op woensdag 21 januari organiseerde Kinderopvang Woudrichem in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2015 een druk bezocht voorleesontbijt.

De kinderopvangorganisatie hecht veel waarde aan taalontwikkeling en maakt elk jaar een spektakel van dit voorleesfestijn. Het thema hing dit jaar vast aan het prentenboek van het jaar 2015: Boer Boris gaat naar zee, van auteur Ted van Lieshout.

Daarom was er een heerlijk boerenontbijt met breekbrood, melk en verse groenten en werden de kinderen verrast door een wel heel bijzondere gast. Namelijk, een heuse boerin uit onze regio. Het was vooral de manier waarop zij arriveerde waar de kleine kindermondjes van openvielen.
Met luid gegrom kwam de immens grote tractor het terrein van Kinderopvang Woudrichem op rijden. Dit vonden de kinderen wel een tikkeltje spannend, maar vooral ‘stoer, vet en cool’.

Natuurlijk mocht iedereen die dat wilde een kijkje in de cabine nemen. (Foto.)

Boer Boris
Vervolgens hingen de kinderen aan de lippen van de boerin bij het voorlezen uit Boer Boris. Vanwege de tractor was het verhaal een feest van herkenning en werd het een nogal interactieve lezing met veel input van de kinderen. Dit maakte van de voorleesactiviteit een groot succes.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.