vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woudrichem reikt Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs uit

12 januari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen vrijdag reikte burgemeester Noordergraaf tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woudrichem de Vrijwilligersprijs en de Cultuurprijs 2014 uit.

De Vrijwilligersprijs 2014 ging naar Chiel en Teuny van Breugel. Zij zijn al jaren actief op diverse maatschappelijke gebieden. In 2014 hebben zij voor de vijfentwintigste keer de Woudrichemse Stratenloop medegeorganiseerd. Daarnaast zijn zij onmisbaar bij de Woudrichemse ijsclub, de Zonnebloem, de muziekvereniging, de visclub en de voetbal. Ook kunnen mensen die persoonlijke hulp en steun nodig hebben altijd een beroep op hen doen.

De Cultuurprijs 2014 is voor Cees van Maastrigt. Deze is een van de dragers van de succesvolle Forteducatie, waarbij kinderen op Fort Giessen het landschap en de geschiedenis van het fort beleven. Ook is hij bekend als schrijver van vele historische publicaties. Bijzonder is zijn werk om de groepsschuilplaatsen en de luisterposten uit de Eerste Wereldoorlog aan de vergetelheid te onttrekken. Hij spoorde een heel lint van deze oude bouwwerken op in deze regio die soms in gebruik waren als deel van een varkenskot of een kippenschuurtje. Dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant, maar vooral door het vele werk van Cees van Maastrigt, kan getoond en beleefd worden dat de Eerste Wereldoorlog ook in het Land van Heusden en Altena sporen heeft achtergelaten.

Wethouder Paula Jorritsma gaat de Cultuurprijs, bestaande uit een kunstwerk van keramiste Heleen Colijn, binnenkort overhandigen aan Van Maastrigt die in verband met zijn gezondheid niet aanwezig kon zijn bij de nieuwjaarsreceptie.

(Foto Gemeente Woudrichem)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.