zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Stichting BaPeFo start 1 januari

9 december 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de totstandkoming van de stichting Bas de Peuter Foundation (BaPeFo). De stichting heeft als doel het financieel ondersteunen van projecten en/of instellingen met een maatschappelijke en/of sociaal culturele doelstelling in het Land van Heusden en Altena en in het bijzonder in de gemeente Woudrichem.

Na het vertrek van Bas de Peuter als wethouder van Woudrichem heeft hij aangegeven het wettelijk vastgestelde wachtgeld niet zelf te gaan besteden, maar dit in te willen zetten voor sociaal/maatschappelijke activiteiten en initiatieven binnen de regio. Hij heeft een aantal mensen benaderd om een bestuur te vormen en uitvoering te geven aan zijn wens. Het bestuur opereert onafhankelijk en heeft geen verantwoordingsplicht naar Bas de Peuter.

Tegenprestatie
Op 10 oktober jl. is de oprichtingsakte gepasseerd bij de notaris en daarna heeft het driehoofdige bestuur van de stichting een praktisch beleidsplan en regelement vastgesteld. Ieder kwartaal worden de aanvragen door het bestuur beoordeeld. Een belangrijk uitgangspunt is dat voor het verkrijgen van een bijdrage de aanvragers een maatschappelijke tegenprestatie leveren.
Als bijvoorbeeld een koor om een bijdrage vraagt, zou de tegenprestatie kunnen bestaan uit een optreden voor een specifieke doelgroep. Zo snijdt het mes aan twee (maatschappelijke) kanten!  Verenigingen, maatschappelijke en/of culturele organisaties en ook particulieren met een goed initiatief worden van harte uitgenodigd een aanvraag in te dienen!

Beroep
Een beroep doen op een bijdrage vanuit BAPEFO is alleen mogelijk door het digitale aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier is aan te vragen via bapefo@gmail.com. BaPeFo is ook te volgen op Twitter via @bapefo.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.