vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Van Vugt wil onafhankelijk onderzoek naar vergunningverlening

15 november 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - ALTENA:  Op initiatief van CDA statenlid Roland van Vugt uit Woudrichem zal er in Brabant onafhankelijk onderzoek plaatsvinden naar de vergunningverlening van de Natuurbeschermingswet. Dit onderzoek moet binnen twee maanden zijn afgerond. Het CDA voorstel kreeg brede steun in Provinciale Staten.

In Brabant bestaan enorme achterstanden in de vergunningverlening. Vooral agrarische ondernemers moeten soms maanden wachten op een vergunning. Ook in het Land van Heusden en Altena komen boeren, die investeren in duurzaamheid, hierdoor in de problemen. De wettelijke termijnen voor het verlenen van vergunningen worden geregeld overschreden, wat weer tot schadeclaims leidt. Van Vugt vindt het onacceptabel dat dit gebeurd en dat belastinggeld wordt gespendeerd aan schadeclaims.

Leren
De CDA’er zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de vergunningverlening in de provincie Gelderland sneller, goedkoper en met veel minder bureaucratie verloopt. Volgens hem kan Brabant daarvan leren.
Van Vugt constateert bovendien dat er sinds 2012 8,6 miljoen euro door de provincie is besteed aan het inlopen van de achterstanden. Het effect van deze impuls ziet de CDA-fractie onvoldoende terug in de praktijk en dus moet er nu snel ingegrepen worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.