donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Job Verschoor koninklijk onderscheiden

24 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Job Verschoor heeft zaterdagmiddag van burgemeester Arie Noordergraaf een koninklijke onderscheiding gekregen. Tijdens de afscheidsreceptie die voor Verschoor gehouden werd op Golfpark Almkreek in Almkerk werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij kreeg de onderscheiding als eerbetoon voor een groot scala aan activiteiten ten dienste aan de gemeenschap.

Job Verschoor, eigenaar en tot vorig jaar actief als directeur op golfpark Almkreek, was onder meer 39 jaar lid van de vrijwillige brandweer, waarvan 15 jaar bevelvoerder. Ook was hij lange tijd bestuurslid van de Stichting Landbouwdagen. Verder was hij betrokken bij de komst van de ijsbaan in Almkerk. Job bekleedde ook functies bij de VVV en de Bedrijvenkring Altena.

Wanneer kan iemand een lintje verdienen?
De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Iemand kan een lintje verdienen als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook
een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

(Job Verschoor: archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.