zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe predikant voor Gereformeerde kerk in Andel

16 augustus 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Folkert de Jong wordt als predikant verbonden aan Gereformeerde Kerk de Voorhof in Andel. Op  zondag 24 augustus wordt proponent De Jong uit Utrecht bevestigd in het ambt van predikant. Sinds augustus 2012 was deze kerkelijke gemeente vacant nadat ds. Wouter Schraven naar Lopik was vertrokken.

De dienst waarin ds. De Jong zal worden bevestigd begint om 9.30 uur en zal geleid worden door ds. P. van Winden uit Soest. De intrededienst waarin ds. De Jong zelf zal voor gaan en waarin hij verbonden zal worden aan de Gereformeerde Kerk van Andel vangt aan om 14.30 uur. Beide diensten worden gehouden in ‘de Voorhof’ aan de Julianastraat 24 te Andel.

Eerste gemeente
Andel wordt de eerste gemeente voor ds. Folkert de Jong. Hij werd bijna dertig jaar geleden geboren in het Friese Birdaard. In 2011 studeerde hij af aan de Protestantse Theologische Universiteit in Utrecht. Hij heeft zeven maanden vrijwilligerswerk gedaan bij het Ujamaa centrum in Pietermaritzburg , KwaZulu Natal, Zuid Afrika via ToGetThere, het jongerenprogramma van Kerk in Actie.
Als onderdeel van zijn Master Gemeentepredikant heeft hij vicariaat gelopen in de Protestantse gemeente Zuid Oost Amsterdam. Na zijn studie was hij ook werkzaam in de thuiszorg. Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw Thandi zijn woning in Utrecht verruild voor de pastorie aan de Neer-Andelseweg in Andel.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.