vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gemeentebelangen stelt vragen over 'geklungel' rond AquaAltena

17 juli 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Gemeentebelangen ergert zich aan de gang van zaken rond het nieuwe zwembad AquaAltena. Vanwege financiele geschillen met onderaannemers weigert de hoofdaannemer het project op te leveren, zodat er gezwommen kan gaan worden. Gemeentebelangen snapt er wenig meer van en twitterde: 'Met het geklungel rond @AquaAltena missen we nu de daadkracht en zakelijkheid van voormalig wethouder @BasdPeuter. Hadden we al gezwommen.' De partij besloot het college een aantal prangende vragen voor te leggen...

Geacht college,

In de besluitvormende raad van 8 juli jl. is bij de bespreking van de 1e Berap 2014 AquaAltena ter sprake geweest. Directe aanleiding was de op het laatste moment afgeblazen opening van het zwembad. Gemeentebelangen heeft tijdens dit agendapunt de volstrekt tekort schietende communicatie, de amateuristische voorbereidingen en de risico’s voor dit project en voor de aanleg van de sportaccommodatie van GRC’14 door dezelfde aannemerscombinatie aan de orde gesteld.
Gemeentebelangen heeft tevens een aantal concrete vragen gesteld. U weigerde deze vragen  tijdens deze vergadering te beantwoorden vanwege de geplande informatieavond voor de raden van Aalburg en Woudrichem op 9 juli. Het ter plekke ingaan op deze vragen zou de bespreking tussen partijen voorafgaand aan de informatieavond negatief kunnen beïnvloeden aldus u.
Op deze informatieavond, die merkwaardig genoeg niet voor de pers toegankelijk was, zijn echter de door ons gestelde vragen niet of nauwelijks concreet beantwoord.

Bij deze willen wij u als nog deze vragen formeel stellen.

- Waarom krijgt de fa. Peltenburg zijn geld niet?
- Hoeveel geld heeft Peltenburg tegoed?
- Zijn er nog meer bedrijven die geld tegoed hebben van de Windgroep en zo ja, hoeveel bedrijven en hoeveel geld in totaal?
- Heeft de gemeente aan al zijn verplichtingen voldaan?
- Heeft de gemeente  alles op alles gezet om de opening door te kunnen laten gaan? Zo ja, wat dan precies?
- Het geld van de bankgarantie was beschikbaar? Waarom heeft u dit niet gebruikt om in overleg met Peltenburg de retentie op te heffen?
- U ziet de Windgroep nog steeds als een solide partij?
- Er zou sprake zijn van financiële problemen bij de Windgroep. Weet u hier wat vanaf?
- Wat is het totale bedrag over het totale project dat de Windgroep met  Peltenburg en de onderaannemers is overeen gekomen?
- Hoeveel lokale en/of regionale onderaannemers zijn bij het project betrokken?
- Waarom zijn er volgens u, ondanks dat het dezelfde aannemerscombinatie betreft, geen risico’s voor de realisatie van de sportaccommodatie voor
  GRC’14?

 

(Foto Joop Lankhaar - Genderen)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.