vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Christenunie Woudrichem blij met bestuurszetel

1 mei 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - CDA, ChristenUnie en Progressief Altena gaan in Woudrichem het nieuwe college vormen. Op 6 mei zullen in een bijzondere besluitvormende vergadering de nieuwe wethouders worden geïnstalleerd. Naast Renze Bergsma voor het CDA, Paula Jorritsma (PA) gaat namens de ChristenUnie Izak Koedoot het ambt vervullen. Dit betekent dat er in deze fractie een verandering gaat plaatsvinden.

Voor de Christenunie (CU) betekent dit concreet een verschuiving in de raad. Van de huidige drie zetels, komt er één vrij. Vanaf 6 mei zal deze zetel worden ingenomen door Gerrit Noeverman. De CU-fractie wordt, naast Noeverman, gevormd door Anne Duizer (fractievoorzitter) en Marjan van der Meij-Schouten (raadslid).
De partij laat weten: 'Een nieuwe bestuursperiode ligt voor ons, voor de fractie en voor onze wethouder. Wij zijn dankbaar voor deze mogelijkheid die we als ChristenUnie ontvangen. Voor het werk dat we in Zijn Naam mogen doen en uitdragen waar wij voor staan.'

Schrijven
De CU ontboezemt op het partijblog: 'Onlangs mochten wij u melden dat wij samen met de andere coalitiepartners het coalitieprogramma aan het schrijven waren. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het werkelijke ‘schrijfwerk’ door een aantal ambtenaren van het gemeentehuis werd gedaan. De gesprekken die onze vertegenwoordigers voerden over de onderwerpen zoals deze in het verkiezingsprogramma stonden verwoord, vormden hiervoor het uitgangspunt. Centraal stonden de vragen: Welke gemeente willen wij zijn?, Wat is onze visie op de verschillende onderwerpen? en Op welke wijze willen we die visie realiseren?'

Na veel gesprekken en het ‘schaven’ aan de uiteindelijke tekst zijn het coalitieprogramma en portefeuilleverdeling als concept aan de fracties / besturen van de drie partijen voorgelegd. Dit resulteerde op 22 april tot een akkoord. Woensdag 23 april werd het programma besproken met de burgemeester, donderdag  24 april werd het aan de raadsleden gestuurd en vrijdag 25 april, werd het document aan de pers gepresenteerd. 

Op 6 mei kunnen de coalitiegenoten dus echt aan de slag.

(Archieffoto met vlnr Izaak Koedoot, Marjan van der Meij en Anne Duizer. Gerrit Noeverman ontbreekt op deze foto.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.