vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Wenswater wordt weer Maaswater op Dag van de Stilte

27 september 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op de Dag van de Stilte, op zondag 27 oktober, is het om 14.00 uur verzamelen bij het beeldje van burgemeester Peer Verhagen. Neem een leeg jampotje mee, een beker, iets te eten en iets te drinken. Aldus de oproep van Levenscoach Jos Korthout die druk in de weer is om de meditatieve activiteit voor de Dag van de Stilte voor te bereiden.

Korthout: 'Iedereen is welkom bij het beeldje op de Rijkswal in Woudrichem Vesting, aan het eind van de Molenstraat. Tot die tijd is de vaas met 40 liter water uit de Afgedamde Maas nog te bewonderen in het voortuintje van Landpoortstraat 29. Er kunnen nog goede wensen over geuit worden, voordat het water wordt terug gegoten.'

Wenswater
Op 12 april is op de bank voor het Brocantwewinkeltje "Oude Liefde" op de hoek van de Hoogstraat en de Kerkstraat een hoge vaas geplaatst, met daarin uit de Afgedamde Maas geschept rivierwater.
Woerkummer Jos Korthout was en is de inspirator achter deze diepzinnige actie. Bij de vaas ligt een toelichting die wat vertelt over het belang en de eigenschappen van water. In vroeger tijden werd water heel belangrijk en zelfs heilig gevonden en was de zuiverende en genezende werking bekend. Jos Korthout: "Tegenwoordig gaan we er al te achteloos mee om. We vervuilen het, verwarmen het, putten het uit, varen erover, vissen eruit, bevloeien het land ermee en na bereiding drinken we ervan. Het wordt tijd dat we weer opnieuw gaan realiseren hoe belangrijk water is en hoezeer water ons respect verdient."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.