donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Nieuw seizoen Kunst Na Strijd gestart

10 september 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De aftrap voor het nieuwe seizoen van Woudrichem’s Muziekvereniging Kunst Na Strijd was al weer enkele weken geleden. De vereniging heeft in de vakantie echter niet stilgezeten. Er vond een “verhuizing” plaats van het vertrouwde OVO-gebouw op de Oudendijk, naar het veel centraler gelegen en beter bereikbare Rondeel in Woudrichem. Zowel repetities van Groot en Opleidingsorkest als ook de individuele lessen worden hier gegeven met ingang van dit seizoen. Voor de lessen is een aparte ruimte beschikbaar. Ook het slagwerk van de vereniging is nu in Woudrichem te vinden. De repetities zijn dus hervat en dat is ook wel nodig, er staan de komende tijd verschillende concerten op de rol.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september wordt in Gorinchem het Lingehavenconcert georganiseerd. Op deze dagen zijn er verschillende concerten. Zo is op vrijdag- en zaterdagavond de Marinierskapel te beluisteren met verschillende bekende solisten. Op zaterdagmiddag treden verschillende muziekverenigingen op, afgewisseld met optredens van diverse koren die meedoen aan het lokale korenfestival in Gorinchem. Finale van deze middag wordt verzorgd door Kunst Na Strijd. Zij treden op met een projectkoor dat bekende musical-, film- en popmuziek ten gehore zal brengen. Dit optreden zal zijn om 16.30 uur. Voor de volledige programmering kijkt u op www.lingehavenconcert.nl

Op zaterdag 26 oktober zal het jaarlijkse Altena Streekfestival worden georganiseerd. Ook dit keer in ’t Rondeel te Woudrichem. Op de editie van 2012 was het Groot Orkest van KNS erg verdienstelijk, ze namen de “Altena Cup” mee naar huis. Er wordt dus hard gerepeteerd om ook dit jaar weer een mooi optreden te verzorgen. Ook het Opleidingsorkest is al in voorbereiding voor dit festival.

Verder zal Kunst Na Strijd een kerstconcert verzorgen in de Martinuskerk in Woudrichem en wel op zaterdag 21 december. Op initiatief van Regionaal Mannen Ensemble Quodlibet uit Geertuidenberg, zal dit concert worden georganiseerd. Deze avond belooft een prachtig concert te worden met bekende en minder bekende kerstmuziek. Schrijf deze datum dus alvast in uw agenda.

Kijk voor meer informatie op de website: www.kunstnastrijd.nl

Lees meer over:

concert rondeel kunst na strijd
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.