vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Het Recept van Dokter Tinus trekt ruim half miljoen kijkers

15 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WOURKEM: Het Recept van Dokter Tinus, gisteravond om 20:30 uur op SBS6, is goed bekeken. 588.000 mensen stemden hun tv-toestel af op de special. In de top 25 van de best bekeken programma's staat  Het recept van Dokter Tinus op de vijftiende plaats. Aldus de cijfers  van de persvoorlichting van SBS6.

De special gaf een kijkje achter de schermen rond de opnames, het bood een korte terugblik en er werd vooral vooruitgekeken naar het komende seizoen. Dit gebeurde onder meer door interviews met de diverse hoofdpersonen. Zo kwam natuurlijk dokter Tinus (Thom Hoffman) zelf aan het woord, Juf Lisa de Graaf (Jennif Hoffman) verklapte iets over een 'bruidsjurk', maar ook Tante Jannie (Kitty Courbois) deed een duit in het specialzakje.

Wat opviel was de onspannen sfeer op de set en de gemoedelijke samenwerking met de vestingbewoners. De acteurs roemden daar over. Tygo Gernandt (de wijkagent) voelde zich 'heel welkom'. Loodgieter Bert de Groot en zoon Gijs (Jack Wouterse en Ludwig Bindervoet) genieten vooral van het samen acteren en hun eigen verhaallijntje. Doktersassistente Kim (Juliette van Ardenne) komt meer en meer in haar rol, laat ze weten en voelt zich als een vis in het water de set.

Lekker kijken
Wat mensen er ook van vinden, de serie zet Vestingstad Woudrichem in ieder geval goed op de kaart. Zo liet VVV Altena Biesbosch de morgen na de uitzending weten dat veel mensen op de serie - en dus Woudrichem - afkwamen: 'Hé, KOEKERTS! Ook vandaag loopt het weer storm in Woudrichem met Dokter Tinus-Wandeling-wandelaars!' Op Twitter viel te lezen: 'Jack Wouterse verwoordt het prachtig. “Woudrichem kijkt gewoon heel lekker.”
Ronald van den Ende (Chef lokale Kookstudio Heerlijk & Eerlijk) weet: 'De opnames van Dokter Tinus trekken veel bezoekers. We gaan ze missen.'

Op woensdag 21 augustus aanstaande, 20:30 uur, begint het tweede seizoen van Dokter Tinus. Kijken dus. Want: 'Woudrichem kijkt gewoon heel lekker.” en dat is al reden genoeg...

Voor wie de uitzending gemist heeft KLIKT HIER

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.