vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Taveerne en museumwinkel Slot Loevestein geopend

13 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

POEDEROIJEN -  Na een grondige verbouwing zijn de nieuwe taveerne en de museumwinkel met infocentrum klaar en open voor publiek. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in de voormalige soldatenhuisjes in de vesting waar deze voorzieningen gevestigd zijn.

Bezoekers kunnen in de museumwinkel terecht voor een ruim assortiment voor elk wat wils: boeken, historisch glas, speelgoed, fiets- en wandelkaarten, ansichten, steekproducten en meer. Tevens is er informatie te vinden over de Hollandse Waterlinie en het natuurgebied rondom Slot Loevestein, het Munnikenland. In de taveerne valt onder meer te genieten van huisgemaakte appelgebak, een heerlijke streeklunch, ambachtelijk ijs of een gezellige borrel.

Masterplan
De verbouwing is onderdeel van het Masterplan dat in drie fases wordt uitgevoerd van 2012 - 2020. Om ook de komende decennia een topmonument te blijven, investeert Loevestein in verbetering van de dienstverlening en uitbreiding van het museale publieksaanbod.

Vier gebouwen in de vesting worden en zijn in de eerste fase van de verbouwing aangepast aan hedendaagse eisen. De voormalige hoofdwacht met soldatenhuisjes heeft een multifunctionele functie gekregen als ontvangstruimte met horeca, museumwinkel en bezoekerscentrum in het zuiden van de Hollandse Waterlinie. Hier is informatie te krijgen over historie, betekenis en functie van de Waterlinie en de relatie met de omgeving.
Eén gebouw is aangepast als kantoorruimte en op de plaats waar voorheen de kapschuur stond, staat een 'nieuw' gebouw waar zich duurzame energievoorzieningen (Warmte Koude Opslag), opslag en extra toiletten voor vestingbezoekers bevinden. In het Arsenaal, met zijn authentieke uitstraling, wordt ruimte gemaakt voor met name groepen.

De eerste fase van de verbouwing moet in september 2013 klaar zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.