Alles over Woudrichem...

Column

veilig thuiskomen in oogsttijd... (maandag 2 oktober 2017)

Veilig thuiskomen in de oogsttijd... dat doen we met z'n allen!

Momenteel zitten wij volop in de oogst van producten als aardappelen, uien en rodekool: uw uiteindelijke bordje avondeten!

In een korte tijd moeten al deze producten van het land af en er zijn dan ook vele trekkers en oogstmachines op de wegen te vinden momenteel. Wij beseffen ons dat het best eens vervelend kan zijn als u onderweg bent naar uw werk of huis en achter zo'n grote machine zit. Uw ritje richting de eindbestemming duurt dan mogelijk net even wat langer dan verwacht. Wij vragen u om geen onnodige risico's te nemen door bijvoorbeeld toch in te gaan halen. Dit brengt niet alleen uzelf, maar ook uw medeweggebruikers in gevaar! Een trekker chauffeur kan u er niet altijd direct voorbij laten gaan, dit is niet alleen voor zijn eigen maar ook voor uw veiligheid!

De oogst van de producten gaat niet altijd vanzelf en zonder overlast voor de weggebruikers. Zeker met wisselvallig weer levert dit o.a. modder op de weg op. Om u hiervoor te waarschuwen zetten we waarschuwingsborden voor slipgevaar langs de wegen. Deze borden zetten wij niet voor niets neer!!

Wat zo'n bord voor u als weggebruiker betekent?
- Matig uw snelheid
- Geef niet plotseling gas of rem niet plotseling
- Maak geen grote stuurbewegingen

Een tijdelijk vieze weg hoeft geen probleem te zijn, maar wel als er te hard gereden wordt!      (Dit geldt ook bij bijvoorbeeld blad op de weg, (nacht)vorst en regen na een lange droogte periode.)

Wij zorgen er voor dat de weg zo spoedig mogelijk na de oogst weer schoon gemaakt wordt. Maar het is onmogelijk om de wegen tijdens de oogstwerkzaamheden modder-vrij te houden.
Wanneer wij de wegen schoonmaken, doen we dit o.a. met een waterwagen en een trekker met rolbezem. Ga ook tijdens deze werkzaamheden geen onnodige risico's nemen door hard rijden of inhalen. Het schoonmaken kost tijd en geeft even wat overlast. Maar deze werkzaamheden doen we voor uw en onze veiligheid.

Wij hopen hiermee op een stukje begrip naar elkaar. Wordt niet boos, maar wacht even rustig, zodat niet alleen u maar ook wij `s avonds veilig thuis komen voor het avondeten!!

Delen mag, graag zelfs, zodat we met z'n allen veilig thuis kunnen komen in de oogsttijd!

Firma Straver Almkerk


 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)