Alles over Woudrichem...

Column

Verbijten over Altenahove (donderdag 22 juni 2017)

Afbeelding bij Column: Verbijten over Altenahove

Wat ik aan het doen ben? Ik loop me al een paar weken te verbijten over de toestand in Altenahove... Steeds worden er mensen wegbezuinigd: afdelingshoofden, verzorgenden, en alles om de zorg voor de cliënten beter te maken (???) Het motto is: "Samen beter leven"....  Sinds een tijdje worden de mensen op de afdeling waar Jan woont maar 1x per week meer gedoucht. Aan de zusters ligt het niet. Die willen wel, maar ze hebben zo veel andere taken op hun bordje gekregen dat ze er echt geen tijd meer voor hebben. VRAAG: degenen die die beslissingen nemen, gaan die ook maar 1x per week onder de douche? Jan is vanmorgen geweest, dus moet nu wachten tot volgende week maandag.

Nu moeten ook de voedingsassistenten weg. Die verdienen echt geen groot salaris, maar zijn wel hartstikke belangrijk op de afdeling. Zeker ook omdat er zoveel mensen incontinent zijn en vaak blaasontstekingen hebben: goed letten op genoeg drinken. Of mensen die moeilijk eten: wat geef je ze dan, breng je ze iets extra's, iets waarvan je weet dat ze het lekker vinden... VRAAG: wie let daarop als zij er niet meer werken?
Mensen in een verpleeghuis wonen daar 24/7 alle weken... Als ze geluk hebben en het kunnen betalen kunnen sommigen misschien een midweek mee met het Rode Kruis, maar dat is het dan ook wel. Nu moet per 1 januari onze Lisanne ook weg. Lisanne is degene die de activiteiten organiseert: een filmavond, een koor, deelname aan de Avond4daagse, meedoen met activiteiten met de Oranjevereniging, contacten met de verschillende scholen in ons dorp.... uitjes in ons eigen huis, waar de bewoners van genieten... VRAAG: hoe vaak gaan degenen die deze besluiten nemen zelf op vakantie? Zomervakantie, skivakantie, meivakantie. En waar helemaal naar toe?? Tijdens de Avond4daagse was er een mevrouw die op de eerste avond al zei: "wat is het lang geleden dat ik zo lang buiten ben geweest!"

Het moet gewoon een keer stoppen! De grens is mijns inziens wel bereikt!

Adrie Boelhouwers - Almkerk

Eerder gepost op haar Facebookpagina.


Andere columns

 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)